آیا شما کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک ( بلفاروپلاستی ) هستید؟

آیا شما کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک ( بلفاروپلاستی )هستید؟
اگر قصد دارید عمل بلفاروپلاستی یا همان جراحی پلک را انجام دهید اما نمیدانید که آیا کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک هستید یا خیر، بهتر است برای تصمیم گیری نهایی خود به یک پزشک یا جراح پلک مراجعه کنید تا شرایط شما را بررسی کرده و بهترین روش درمان جراحی پلک را به شما پیشنهاد دهد.
اما برای کمک به شما در این مقاله اطلاعات کاملی درباره جراحی پلک جمع آوری کردیم تا بتوانید بهترین تصمیم را برای جوانسازی چهره خود بگیرید.
جراحی پلک چیست؟
منظور از جراحی پلک یا همان بلفاروپلاستی برداشتن قسمتهای اضافی اطراف چشم شامل پوست عضلات و چربیها است که ممکن است شامل جراحی پلک بالا یا پایین و یا هر دو باشد که توسط متخصص جراح عمومی، متخصص چشم پزشک، متخصص پوست، متخصص گوش و حلق و بینی و حتی متخصص جراح پلاستیک امکان پذیر است.
البته زمانی که برای مشاوره قبل از عمل و اطمینان از این که کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک هستید به جراح مراجعه میکنید، علاوه بر اینکه درباره هزینه بلفاروپلاستی و شرایط خود سوالاتی میپرسید حتما از اینکه پزشک دوره جراحی پلک را گذرانده و گواهینامه های مرتبط را دریافت کرده، مطمئن شوید.
چطور بفهمید کاندید مناسبی برای جراحی پلک هستید؟
جراحی پلک معمولاً به کسانی توصیه میشود که میخواهند گودی و یا پف زیر چشم و افتادگی پلک آنها برطرف شود اما این تنها کافی نیست و باید شرایط لازم برای انجام این عمل جراحی را داشته باشد که در زیر به این شرایط میپردازیم
- داشتن پوست اضافه یا شل در پلکها که ظاهر عالی چشم را به هم میزند نشان میدهد که شما کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک هستید.
- وجود پوست شل و افتادگی در پلک بالا که دید را مختل میکند
- پف کردگی در پلکهای بالا که چهره شخص را خسته یا ناراحت نشان میدهد.
- چروکهای کاغذی مثل کاغذ مچاله شده در پلکهای پایین
- داشتن حلقههای سیاه یا تودههای چربی در اطراف پلک پایین
- کسانی که برآمدگی شدید در پلکهای بالا خود دارند بهترین روش برای درمان و برطرف کردن این مشکل برای آنها جراحی است.
- داشتن سلامت عمومی و مقاومت برای انجام این عمل جراحی
از دیگر شرایط انجام این عمل داشتن سن حداقل ۲۵ سال و حداکثر ۵۰ سال است.
کسانی که به افتادگی پلک مادرزادی مبتلا هستند یا پلک آنها در اثر افزایش سن افتادگی پیدا کرده است نیز کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک هستند.
تاریخچه عمل جراحی پلک
بلفاروپلاستی یا همان جراحی پلک یکی از روشهای درمانی و زیبایی نوظهور است که قدمت چندانی ندارد و در دهه گذشته در لیست جراحیهایی با محبوبیت و رتبه بالا قرار گرفته است و در بین ۱۰ کشور با بالاترین آمار جراحی پلاستیک تنها کشور مکزیک عمل زیبایی پلک را در ۵ عمل برتر زیبایی خود قرار نداده است.
بلفاروپلاستی در واقع از ایالات متحده آمریکا تا انگلستان و در سراسر جهان از محبوب ترین جراحیهای زیبایی پلاستیک به شمار میرود و نیز در شرق آسیا به اوج محبوبیت خود رسیده است تا بدانجا که از آن به عنوان جراحی پلک شرقی یاد میشود و از هر پنج زن در کره جنوبی یک زن به نوعی این جراحی پلاستیک را انجام داده است.
اقدامات قبل از انجام جراحی پلک
اگر تصمیم گرفتهاید که جراحی پلک انجام دهید لازم است قبل از انجام آن موارد زیر را در نظر بگیرید:
قبل از تعیین زمان با جراح خود صحبت کنید که هدف و انتظارات شما از این جراحی چیست و نیز در صورت ابتلا به بیماریهای پزشکی و سابقه جراحیهای قبلی و مصرف دارو را با او در میان بگذارید.
لازم است که جراح پلک شما میزان افتادگی پلکها میزان شل شدگی و میزان چربی را مورد معاینه و بررسی قرار دهد.
در مواقعی نیز لازم است قبل از انجام بلفاروپلاستی آزمایشاتی مانند آزمایش خون و نوار قلب گرفته شود.
مورد دیگر که باید قبل از انجام جراحی پلک به آن توجه شود عدم استفاده از داروهایی مانند آسپرین، ناپروکسن وارفارین است زیرا این داروها ضد التهاب بوده و باعث رقیق شدن خون میگردند که این مسئله خونریزی را به دنبال خواهد داشت.
اگر از داروهای گیاهی و ویتامینها استفاده میکنید لازم است که با پزشک خود در میان بگذارید چون ممکن است شما کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک نباشید.
در صورتی که سیگار میکشید باید حداقل دو هفته قبل از جراحی پلک از انجام این کار خودداری کنید چرا که سیگار کشیدن باعث میشود که قطر رگهای خونی کاهش پیدا کند و عمل خون رسانی به رگها را کاهش میدهد.
عوارض احتمالی بلفاروپلاستی
جراحی پلک یکی از جراحیهای غیر تهاجمی بوده و تاکنون نتایج مثبت بسیاری به دنبال داشته است اما گاهی نیز عوارضی برای برخی از افراد دارد که در زیر به آنها میپردازیم.
- تغییر رنگ پوست پلکها
- آسیب به عضلات چشم
- عفونت و خونریزی پلکها
- خشک و تحریک شدن چشمها
- تاری دید موقت یا در مواردی نادر از دست دادن بینایی
- نیاز به جراحیهای بعدی در صورت اختلال در فرایند عمل
- مشکلاتی در پلک زدن یا سایر جوانب مربوط به آن
- به جا ماندن جای زخم به شکلی قابل توجه پس از عمل
چه کسانی کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک نیستند؟
افرادی که به طور کلی باید از جراحی پلک بالایی اجتناب کنند عبارتند از:
1- افراد با شرایط خاص پزشکی: افرادی که دارای خشکی مزمن چشم، فشار خون بالا، اختلالات گردش خون، اختلالات تیروئید، دیابت، گلوکوم یا بیماری قلبی هستند، برای جراحی پلک فوقانی مناسب نیستند.
- خشکی چشم: جراحی پلک فوقانی میتواند خشکی چشم را تشدید کند و منجر به ناراحتی یا التهاب چشم شود.
- فشار خون بالا: فشار خون بالا میتواند جراحی را دشوارتر و خطرناکتر کند.
- دیابت: دیابت میتواند خطر عفونت و بهبود ضعیف زخم را پس از جراحی بلفاروپلاستی افزایش دهد.
- تیروئید: تیروئید میتواند باعث برآمدگی چشم شود که میتواند عوارض بعد از جراحی را افزایش دهد.
- بیماری قلبی: جراحی پلک با بیهوشی انجام میشود. بیماری قلبی خطر عوارض ناشی از جراحی از جمله مشکلات بیهوشی و حملات قلبی را افزایش میدهد.
- گلوکوم: گلوکوم گروهی از بیماریهای چشمی است که میتواند به عصب بینایی آسیب برساند و منجر به از دست دادن بینایی شود. جراحی پلک میتواند فشار داخل چشم را افزایش دهد که میتواند به افراد مبتلا به گلوکوم آسیب برساند به همین دلیل این افراد کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک نیستند.
2- سیگاری های فعال و کسانی که عادات سبک زندگی خاصی دارند: سیگار کشیدن و برخی عادات دیگر، مانند مصرف زیاد الکل، ممکن است بهبودی را مختل کند و خطر مشکلات بعد از جراحی را افزایش دهد.
3- افرادی که دارو مصرف میکنند: افرادی که از داروهای خاصی مانند رقیق کنندههای خون یا داروهای ضد التهاب استفاده میکنند قبل از انتخاب جراحی پلک بالا باید با پزشک خود مشورت کنند. این داروها میتوانند خطر خونریزی حین و بعد از جراحی را افزایش دهند.
4- زنان باردار یا شیرده : انجام عملهای زیبایی از جمله جراحی پلک برای زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود. در دوران بارداری و شیردهی، تغییرات هورمونی میتواند بر بهبود و دوره نقاهت بلفاروپلاستی تأثیر بگذارد. بهتر است این اقدامات را به بعد از بارداری و شیردهی موکول کنید.
5- افراد با انتظارات غیر واقعی: جراحی پلک بالا میتواند ظاهر چشمها را بهبود بخشد. با این حال، ممکن است منجر به تغییرات چشمگیر یا غیر طبیعی نشود. در جلسه مشاوره، محدودیتهای این روش را با پزشک خود مطرح کنید و انتظارات خود را با بهترین جراح پلاستیک که دوره جراحی بلفاروپلاستی را گذرانده باشد، در میان بگذارید.
اگر کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک نیستید از چه روشی استفاده کنید؟
گفتیم که یکی از رایجترین روش های درمانی برای افتادگی پلکها بلفاروپلاستی است اما اگر کسی نتواند به هر دلیلی این روش زیبایی را برای افتادگی و مشکلات مربوط به پلک خود انجام دهد میتواند از دیگر روشهای زیبایی مانند موارد زیر استفاده کند.
تزریق بوتاکس:
بوتاکس از سم بوتولینوم تشکیل میشود که سبب فلج شدن عضلات میگردد. از تزریق بوتاکس میتوان برای عضلات اطراف چشمها استفاده کرد و افتادگی و چین و چروک آنها را رفع کرد.
بوتاکس یک درمان تزریقی ساده است که برای شل کردن عضلاتی که باعث ایجاد خطوط اخم و لبخند میشوند طراحی شده است. علاوه بر این، این درمان میتواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه نیز عمل کند و چین و چروک و سایر علائم پیری را بر روی صورت شما کاهش دهد. این درمان میتواند با از بین بردن چروکهای “پنجه کلاغی” در گوشه بیرونی چشم و با بالا بردن ابروها ظاهر چشمها را بهبود بخشد.
اثرات بوتاکس میتواند بسیار چشمگیر باشد، اما تاثیرات آن بر روی خود چشمها در مقایسه با نتایج جراحی پلک ظریفتر است. نتایج بوتاکس 3 – 4 ماه ماندگار است و با درمانهای منظم به راحتی حفظ میشود.
بنابراین، افرادی که کاندید مناسبی برای جراحیپلک نیستند به راحتی میتوانند از بوتاکس برای بهبود ظاهر چهره استفاده کنند.
اولتراپی
اولتراپی با استفاده از انرژی اولتراسوند که در زیر پوست قرار میگیرد، کلاژن را بازسازی کرده، رنگ صورت را بهبود میبخشد و پوست را سفت و جوان میکند. این درمان یک فرآیند طبیعی به نام نئوکلاژنز را آغاز میکند که ظاهری شادابتر ایجاد کرده و به جز چشم در جوانسازی سایر نواحی از ابرو تا سینه کاربرد دارد و بیشتر برای نواحی زیر به کار میرود:
- چانه
- گردن
- ابرو
- دکلته
اولتراپی، تولید کلاژن خود را تحریک میکند. این کار باعث سفت شدن و لیفت ناحیه مورد نظر میشود. ماندگاری نتایج کاملاً به شما بستگی دارد زیرا در این روش میزان کلاژن تولید شده توسط بدن خودتان برای جوانسازی پوست استفاده میشود.
اولتراپی با لیفت ابروها، میتواند چشمان شما را بزرگتر نشان داده و خستگی و افتادگی آنها را برطرف کند. بنابراین، اگر کاندید مناسبی برای عمل جراحیپلک نیستید میتوانید از اولتراپی کمک بگیرید.
نکاتی درباره اولتراپی:
- نتایج اولیه 3-12 ماه پس از درمان دیده میشوند
- نتایج آن نسبت به بلفاروپلاستی، خفیفتر است
- نتایج اولتراپی، 1-2 سال باقی میماند
احیای پوست با لایه برداری
درمانهای لایه برداری پوست به سرعت در حال محبوب شدن هستند. این روشهای نوین لایه برداری، خطوط و چین و چروکهای ظریف را درمان میکنند. آنها حتی میتوانند به سفت شدن پوست شل کمک کنند. لایه برداری پوست به انواع درمانهای غیرتهاجی اشاره دارد، از جمله:
- احیای پوست با لیزر
- IPL
- لایه برداری شیمیایی
- میکرودرم ابریژن و درم ابریژن
- میکرونیدلینگ
لایه برداری پوست میتواند به کاهش خطوط، چین و چروکها و چینهای اطراف چشم کمک کند. این روشها را میتوان معمولاً در مطب با بیحسی موضعی و در زمان کوتاهی انجام داد. افرادی که کاندید مناسبی برای عمل جراحی بلفاروپلاستی نیستند به راحتی میتوانند از این روش برای بهبود ظاهر چهره خود کمک بگیرند.
تزریق فیلر:
برای از بین بردن چین و چروک و افتادگی پلک، روش دیگر فیلر است که به دو صورت طبیعی و مصنوعی کاربرد دارد و به جوانی و شادابی پلکها و پوست اطراف چشمها کمک شایانی میکند.
پزشک شما میتواند از تزریق انواع پرکنندهها برای بازگرداندن حجم به پوست شما استفاده کند. ممکن است محصولات معروفی مانند Juvederm و Restylane را بشناسید. این فیلرها سطح پوست را صاف میکند، چین و چروکها را از بین میبرد و ظاهر صورت را بهبود میبخشد.
پرکنندهها جایگزین مناسبی برای جراحی پلک هستند که میتوانند حفرههای پلک پایینی را پر کنند و بهطور نامحسوس با لیفت ابرو، ظاهر چشمها را زیباتر کنند.
جمعبندی
جراحی پلک برای پلک بالا و پلک پایین انجام میگیرد و هدف آن برطرف کردن افتادگی و چین و چروک و مواردی از این قبیل است. اما این روش برای افراد خاصی مناسب است که در این مقاله از آریا بیوتی به طور کامل به بررسی افرادی که کاندید مناسبی برای عمل جراحی پلک هستند پرداختیم.
در نهایت به خاطر داشته باشید که برای اطمینان از انتخاب بهترین روش درمان افتادگی پلک بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید