صفر تا صد کاشت مو

کاشت مو چیست؟
کاشت مو – مو یکی از مهم ترین بخشهای چهره هست که تاثیر بسیار مهمی در زیبایی صورت دارد. مدل مو، رنگ مو و حجم مو نقش خیلی مهمی را در بحث زیبایی شناسی ایفا میکند. لازم به ذکر است زیبایی یک موضوع سلیقهای میباشد و از دیدگاه هر شخص زیبایی فاکتورهای متفاوتی دارد.
داشتن موهایی سالم و پرپشت بسیار بر جوانتر دیده شدن چهره تاثیر دارد. اما در بیشتر آقایان و برخی خانمها ریزش مو و طاسی رخ میدهد. ریزش مو و کاهش حجم تراکم موها تاثیر زیادی بر چهره دارد، همین موضوع باعث میشود چهره افراد سن آنها را بیشتر از آنچه هست نمایش دهد. همچنین وقتی ریزش مو اتفاق میافتد بسیار بر اعتماد به نفس اشخاص تاثیر میگذارد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی راهکارهای زیادی برای حل مشکل ریزش مو و طاسی به وجود آمده.
یکی از پرکاربرد ترین و پرطرفدار ترین روشهای رفع این مشکل کاشت مو است. کاشت مو به روشهای مختلف با توجه به شرایط شخص و تشخیص پزشک انجام میشود. اما این جراحی به طور کلی اینگونه است که ریشه های مو توسط بخش اهدا کننده مو (بانک مو) جدا سازی میشود. بعد از جداسازی و انجام کارهای لازم قبل کاشت بر روی ریشه مو، ریشهها را در بخش طاس یا خالی شده سر قرار میدهند. این تکنیک بیشتر در آقایان استفاده میشود. کاشت مو یک جراحی سرپایی است و بیمار لازم نیست پس از عمل بستری شود. اما حتما باید توسط پزشک دوره دیده و در اتاق عمل این جراحی انجام شود.
علت ریزش مو
ریزش موها در طول روز به طور طبیعی رخ میدهد و ریزش 50 تا 100 عدد تار مو در روز کاملا طبیعی است. اما ریزش مو زیاد یا طاسی سر عوامل مختلف و زیادی دارد. در اکثر افرادی که دچار طاسی می شوند این موضوع ریشه ارثی دارد. اما عواملی دیگر همچون اختلالات هورمونی، افزایش سن، کمبود ویتامین، کشیدن مو، اختلالات تیروئید، آلودگی هوا، نوع پوست سر، شامپو و … تاثیر بسیار زیادی بر ریزش موها دارد.
مراحل کاشت مو و بهترین روش آن
همانطور که پیشتر گفتیم کاشت مو نوعی جراحی است که به صورت سرپایی در یک روز انجام میشود. جراح متخصص فولیکولهای مو را با توجه به تکنیک انتخاب شده از بانک مو جدا کرده و سپس به بخشهایی که دچار طاسی شده یا کم پشت است با توجه به شرایط مراجعه کننده اضافه میکند. با انجام این عمل و جایگزین کردن فولیکولهای تازه، به رشد و بازیابی بعضی از فولیکولهای ازدست رفته کمک میشود. در ادامه مراحل کاشت را با جزئیات بیشتر شرح می دهیم.
مرحله یک (آماده سازی ناحیه برداشت)
در این مرحله متخصص ناحیه بانک مو (برداشت) را در فضای اتاق عمل استریل و به صورت موضعی بی حس میکند. باید صبر کنند تا این ناحیه کامل بیحس شود و سپس وارد مرحله بعد شوند.
مرحله دو (برداشت فولیکولهای مو)
بعد از این که کامل ناحیه برداشت بی حس شد. جراح متخصص اقدام به برداشت فولیکولهای مو از ناحیه بانک مو میکند. این اقدام با توجه به تکنیک جراحی و خیلی با دقت باید انجام شود. این مرحله در تمام تکنیکها باید انجام شود.
مرحله سوم (آماده سازی)
در این مرحله پزشک ریشههایی که برداشت کرده را برای کاشت در ناحیه طاس آماده میکند. پزشک متخصص باید ریشه ها را زیر میکروسکوپ به صورت تار به تار قرار دهد و آماده کاشت کند.
مرحله چهارم (آماده سازی بخش کاشت)
در این مرحله ناحیهای که قرار کاشت در آن انجام شود توسط تیم جراحی ابتدا استریل و سپس بی حس میشود.
مرحله پنجم (عمل کاشت)
این مرحله آخر است که کاشت انجام میشود. در این مرحله جراح در ناحیه کاشت جراحتهای سوراخ مانند بسیار ظریفی ایجاد میکند و سپس ریشههای جدا شده را داخل ناحیه مورد نظر قرار میدهد. پس از قرار دادن تمام ریشهها نواحی کاشت را بخیه میزنند و سپس پانسمان میکنند.
تکنیکهای کاشت مو
کاشت با تکنیک نواری یا F.U.T: این روش در دسته روشهای تهاجمی قرار دارد. تکنیک نواری از اولین روشهای کاشت مو هست که بسیار هم در زمان خود پرطرفدار بوده است. در تکنیک نواری پزشک جراح از ناحیه بانک مو، که معمولا پشت سر یا بالای گوش است لایه نازکی از پوست را به صورت نواری جدا میکند. بعد از جداسازی پزشک نوار را زیر میکروسکوپ قرار میدهد و فولیکولهای مو را جدا میکند.
کاشت با تکنیک F.I.T یا F.U.E: در روش قبلی که توضیح دادیم خونریزی وجود دارد. اما در این روش از خونریزی خبری نیست. این تکنیک به این صورت است که پزشک با استفاده از دستگاهی مخصوص سوراخ هایی به قطر یک میلیمتر ایجاد میکند. از طریق سوراخها پزشک فولیکولها را استخراج میکند. این تکنیک معمولا به افرادی که پوست سر سفتی دارند پیشنهاد میشود.
کاشت با تکنیک S.U.T: در این روش که متکی به دستگاههای مدرن اتومات و میکروموتورها هست. پزشک میتواند با کمترین برداشت بافت پوست فولیکولها را استخراج کند. درواقع در این روش فولیکولها بدون اتصال به بخشی از پوست خارج میشوند.
کاشت با تکنیک B.H.T: این روش با نام کاشت سنتی هم یاد میشود. در این روش گرافت های اهدایی از پشت سر بیمار است. اگر در این روش میزان اهدا کم باشد با تشخیص پزشک از بخش های دیگر مو برداشته میشود.
کاشت با تکنیک Micro Fit: این روش یکی از قدیمی ترین و پرهزینه تری تکنیک های کاشت است. این روش به علت ایجاد زخم در نواحی مختلف پوست (پوست گردن و بدن) طرفدار ندارد. زخم های ایجاد شده در این روش بسیار دیر بهبود می یابد.
کاشت با تکنیک میکروگرافت: این روش به این صورت است که فولیکولها را از بخش هایی که رشد بیشتری دارد استخراج میکنند و به مناطق که رشد کمتری دارند پیوند میزنند. این تکنیک در دسته پرطرفداران قرار میگیرد. دلیل این موضوع کم عوارض بودن آن است. لازم به ذکر است در این روش برای استخراج فولیکول از دستگاه های برقی استفاده میکنند.
کاشت با تکنیک D.H.I: این تکنیک از به روز ترین و پرطرفدار ترین روشها است. دلیل این پرطرفدار بودن این است که برای انجام کاشت مو نیاز به ایجاد شیار و برش مناسب برای کاشت نیست. لازم به ذکر است این تکنیک برای تمام افراد مناسب نیست و پزشک با توجه به شرایط مراجعه کننده برای انجام نوع تکنیک تصمیم می گیرد.
کاشت با تکنیک H.R.P: این تکنیک در دسته پر درد ترینهای کاشت مو قرار دارد. در این تکنیک عمل جداسازی و جایگزینی آن توسط دستگاه انجام میگیرد. در این تکنیک از بانک موی شخص استفاده نمی شود اما از موهایی با شرایط مناسب بیمار استفاده میکنند.
کاشت با تکنیک F.U.E Plus: این تکنیک از جدیدترین و به روز ترین روشها است. در این روش به طور کامل از دستگاه و سیستمهای به روز استفاده میکنند. در واقع این روش جمعی از مثبت ترین بخش های تمامی روش ها به صورت پیشرفته است.
عوارض کاشت مو
اکثر تکنیکهای درمانی و زیبایی اکثرا عوارض جانبی دارند. اما این عوارض بسیار ناچیز و بدون خطر هستند. اما در بعضی موارد که به ندرت رخ می دهد عوارض شدید باشد. برای جلوگیری از عوارض کاشت مو بهتر است به تمام نکات مراقبتی پزشک عمل کنید. در ادامه تعدادی از عوارض احتمالی را نام میبریم:
- ایجاد عفونت
- بروز خونریزی
- کبودی در اطراف چشم
- متورم شدن پوست سر
- پوسته پوسته شدن ناحیه برداشت و کاشت
- بروز بی حسی در ناحیه تحت درمان
- خارش شدید و التهاب
- عفونت فولیکولیت
- رشد مو با ظاهر غیر طبیعی
مراقبت بعد از کاشت مو
پس از انجام جراحی کاشت مو لازم است که مراقبتهای آن را با دقت و طبق دستورات پزشک انجام شود. یکی از مهمترین دلایلی که باید مراقبتهای پس از جراحی کاشت مو را به دقت انجام دهید این است که از ریزش موها جلوگیری کنید. لازم است پس از انجام کاشت، موهای خود را تا مدت مشخص شده نشویید. ترجیح بر این است که تا چند روز در معرض نور خورشید به صورت مستقیم قرار نگیرید. برای شستشوی موها باید حتما از شامپو مخصوص و با روشی که پزشک گفته است استفاده شود. حتما برای مراقبت بهتر در محیط خارج از منزل از کلاه یا سربند باید استفاده شود.
هزینه کاشت مو
به طور کلی هزینه این چنین خدمات زیبایی درمانی معمولا بستگی به استفاده از نوع مواد مصرفی، نوع تکنیک و همچنین دستمزد پزشک معالج دارد. در مورد هزینه کاشت مو باید بگوییم که از اصلی ترین عوامل تعیین کننده هزینه کاشت، نوع تکنیکی است که کاشت با آن انجام میشود. عامل دوم تعیین کننده هزینه کاشت، هزینه کلینیکی هست که عمل انجام میشود و دستمزد جراح که این موارد بسیار در هزینه ها تاثیر دارد.
آموزش کاشت مو
امروزه که افراد به زیبایی شخصی خود بسیار اهمیت میدهند انجام خدمات این چنین بسیار ترند است. اما افرادی که تخصص کاشت مو داشته باشند و به صورت حرفهای این جراحی را انجام دهند بسیار کم است. پزشکانی که علاقه به این حوضه دارند و میخواهند کاشت مو را به صورت حرفهای فراگیری کنند. می توانند با شرکت در دوره کاشت مو آریا بیوتی زیر نظر اساتید حرفهای و با تجربه کاشت مو را با جدیدترین روشها آموزش ببینند. با شرکت در دورههای تخصصی آریا بیوتی مدرک معتبر دریافت میکنید و همچنین پس از گذراندن دوره میتوانید وارد بازار کار شوید.
دیدگاهتان را بنویسید