تخلیه ژل با آنزیم چگونه صورت می گیرد؟

تزریق آنزیم برای تخلیه ژل
همانطور که میدانید تزریق ژل یکی از عمل های زیبایی است که کاربردهای زیادی دارد و افراد زیادی به دنبال انجام آن هستند. اما گاهی اوقات نتیجه انجام این روش جوانسازی پوست آنطور که انتظار داریم پیش نمی رود. در نتیجه برای اصلاح پیامدهای ناخواسته مجبور به تزریق آنزیم برای تخلیه ژل میشویم. تخلیه ژل با آنزیم یک روش غیرتهاجمی و مؤثر است که برای حذف ژلهای تزریق شده در نواحی مختلف بدن مانند لب، چانه، گونه و بینی استفاده میشود.
در این روش، از آنزیمی به نام هیالورونیداز استفاده میشود که به طور طبیعی در بدن وجود دارد و وظیفه آن تجزیه اسید هیالورونیک است. اسید هیالورونیک مادهای است که در پوست وجود دارد و موجب جوانی و شادابی پوست میشود.
ژل های تزریقی نیز از اسید هیالورونیک ساخته میشوند. در تزریق آنزیم برای تخلیه ژل، این آنزیم به ناحیه تزریق ژل تزریق میشود. آنزیم هیالورونیداز هیالورونیک اسید موجود در ژل را تجزیه میکند و باعث جذب آن توسط بدن میشود. به این ترتیب، ژل از بین میرود و فرم اولیه ناحیه مورد نظر بازیابی میشود.
چه زمانی نیاز به تزریق ژل برای تخلیه ژل دارید؟
دلایل مختلفی ممکن است موجب شود که پس از تزریق ژل نیاز به تخلیه آن با آنزیم داشته باشید. تصمیم گیری درباره تخلیه ژل حتما باید توسط پزشک متخصص انجام گرفته شود. معمولا در صورتیکه شرایط زیر مشاهده شد، متخصص به شما توصیه میکند که با تزریق آنزیم، ژل را تخلیه کنید این شرایط از این قبیل میباشد:
مهاجرت ژل:
مهاجرت ژل یکی از دلایل مهمی است که بیماران را مجبور به تزریق آنزیم برای تخلیه ژل میکند. مهاجرت ژل میتواند علل بسیار زیادی داشته باشد: از آناتومی بیمار و نحوه عملکرد ژل گرفته تا تجربه و تخصص پزشک که نقش مهمی در انتخاب محل درست تزریق ژل و نحوه ته نشین شدن آن دارد.
متخصصی که دوره آموزش تزریق ژل را دیده باشد و تجربه کافی داشته باشد به خوبی میداند که در کدام مناطق نباید ژل تزریق شود زیرا ممکن است مشکلاتی مانند مهاجرت ژل را ایجاد کند، با این حال آناتومی هر فرد بسیار متنوع است و چون ژل و فیلر به مسیری که با کمترین مقاومت مواجه باشد، حرکت میکند ممکن است در ناحیه خاصی از بافت های صورت قرار بگیرد که ظاهر خوشایندی نداشته باشد.
بافتهای برخی از بیماران دارای «فضای خالی» یا شلی بیشتری هستند و بنابراین حمایت کمتری برای نگهداشتن فیلر در خود دارند. علاوه بر این فیلر برای 48 ساعت اول پس از درمان کاملاً نرم و قابل حرکت است، بنابراین ممکن است مقداری فشرده سازی فیلر در اطراف مناطقی که انقباض عضلانی بالاتری دارند وجود داشته باشد. همچنین، اگر صورت بیمار پس از درمان به شدت متورم شود، ممکن است باعث فشار یا حرکت ژل شود.
در نهایت، اگر مهاجرت ژل موجب شود که بیمار از ظاهر خود ناراضی باشد، میتواند برای تزریق آنزیم برای تخلیه ژل به متخصص مراجعه کند.
بروز تودهها و برآمدگیها:
بروز تودهها و برآمدگیها نیز میتواند دلیلی مشابه با مفاهیم توضیح داده شده در بالا داشته باشد. متأسفانه مناطقی که بیشترین تودهها و برجستگیها را در آن مشاهده میکنیم، در ناحیه فرورفتگی و لبها است. به دلیل اینکه پوست در اینجا بسیار نازک و غیرقابل کشش است و از نظر آناتومیک کاملاً منحصر به فرد و پیچیدهتر است.
نتیجه تزریق ژل لب به دلیل عملکرد عضلانی بالای ناحیه و تفاوتهای بافتی، در هر بیمار متفاوت به نظر میرسد. البته در سایر نواحی صورت مانند چانه، استخوان گونه یا بینی نیز که با تزریق ژل قصد داریم تا به بلند کردن بافت و ایجاد ساختار کمک کنیم، ممکن است تودهها و برآمدگیهای ناخوشایندی دیده شود.
اگر با چنین عارضهای مواجه شوید ممکن است متخصص پیش از تزریق آنزیم، این نواحی را ماساژ دهد تا اثر لیفت یا حجمدهندهای را که در ابتدا با تزریق ژل ایجاد شده بود تا حدی تعدیل کند. اما اگر به نتیجه مطلوب نرسید مطمئنا نیاز به تزریق آنزیم برای تخلیه ژل دارید.
تخلیه اضطراری ژل به دلیل تزریق در رگ:
یک مورد اورژانسی که از تزریق آنزیم برای تخلیه ژل استفاده میشود زمانی است که ژل به طور ناخواسته به رگ تزریق میشود. تزریق ژل در رگ باعث انسداد میشود و میتواند جریان خون و انتشار اکسیژن لازم به بافتها را متوقف کند. وقتی بافتها اکسیژن نداشته باشند شروع به مردن میکنند که این عارضه، به عنوان نکروز بافت شناخته میشود. اینجاست که پرکنندههای اسید هیالورونیک ایمنتر از سایر پرکنندههای موجود در بازار هستند، زیرا آنزیمی برای تخلیه آنها به نام هیالورونیداز وجود دارد.
متخصصین باتجربه که دوره آموزش تزریق ژل را گذراندهاند، با علائم و نشانههای انسداد آشنا هستند و در صورت مشاهده این علائم به سرعت اقدام به تخلیه ژل میکنند. با این حال، گاهی اوقات رگ به طور کامل مسدود نمیشود، یا این علائم بلافاصله دیده نمیشوند. در چنین مواردی بیماران ممکن است طی 24 تا 48 ساعت پس از درمان به کلینیک مراجعه کنند و علائم نکروز را داشته باشند.
اگر بیمار با علائم انسداد مراجعه کند، حتما باید معاینه شوند و در صورت تأیید انسداد، فرآیند تخلیه ژل با آنزیم آغاز شود. در این شرایط ممکن است تخلیه ژل چندین جلسه طول بکشد تا متخصص مطمئن شود که جریان خون و گردش خون به عروق و بافت بازگشته است.
عوارض تزریق آنزیم برای تخلیه ژل
تزریق آنزیم برای تخلیه ژل ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. برخی از این عوارض عبارت اند از:
- قرمزی، تورم، کبودی و درد در محل تزریق که معمولاً ظرف چند روز برطرف میشوند.
- واکنش آلرژیک شدید که میتواند باعث خارش، بروز زخم، تورم لب و زبان، تنگی نفس و ضعف شود. این واکنش بیشتر در افرادی که به نیش زنبور یا مواد حیوانی حساسیت دارند، رخ میدهد.
- از بین رفتن ژلهای طبیعی بدن که میتواند باعث کاهش حجم و شل شدن پوست شود. این اتفاق بیشتر در افرادی که مقدار زیادی آنزیم تزریق کردهاند یا تزریقهای مکرر داشتهاند افتاده است.
- انسداد شریان که میتواند باعث ایسکمی، نکروز، رنگ پریدگی یا از دست رفتن بافتهای مورد نظر شود. این اتفاق بسیار نادر است و در صورت بروز باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.
برای جلوگیری از عوارض جانبی تزریق آنزیم برای تخلیه ژل، باید از مراکز معتبر و مجهز و پزشکان متخصص و ماهر استفاده کنید. همچنین باید مراقبت های قبل و بعد از تزریق و همه چیز درباره ژل را رعایت کنید و در صورت بروز هرگونه نشانه نامطلوب به پزشک خود اطلاع دهید.
تزریق آنزیم برای تخلیه ژل در نواحی مختلف صورت و بدن
برای تخلیه ژلهای تزریق شده در نواحی مختلف بدن، میتوان از آنزیم هیالورونیداز استفاده کرد. این آنزیم به طور طبیعی در بدن وجود دارد و وظیفه آن تجزیه اسید هیالورونیک است. اسید هیالورونیک مادهای است که در پوست وجود دارد و موجب جوانی و شادابی پوست میشود. ژلهای تزریقی نیز از اسید هیالورونیک ساخته میشوند. در تزریق آنزیم هیالورونیداز، این آنزیم به ناحیه تزریق ژل تزریق میشود و ژل را تجزیه و از بین میبرد.
مراحل تخلیه ژل توسط تزریق آنزیم
فرآیند تخلیه ژل با آنزیم به این صورت است که پزشک متخصص پس از معاینه و تشخیص نوع و میزان ژل تزریق شده، آنزیم مناسب را در ناحیه مورد نظر تزریق میکند. آنزیم باعث میشود که ژل تجزیه و از بین برود و بافتهای اطراف به حالت اولیه خود برگردند. این عمل معمولاً در یک جلسه انجام میشود و نیازی به بیهوشی ندارد. پس از تزریق آنزیم، ممکن است کمی تورم و قرمزی در محل تزریق دیده شود که ظرف چند روز برطرف میشود.
مراقبت های قبل و بعد از تخلیه ژل
برای تخلیه ژلهای تزریق شده در نواحی مختلف بدن میتوان از آنزیم هیالورونیداز استفاده کرد. این آنزیم باعث میشود که ژل تجزیه و از بین برود و بافتهای اطراف به حالت اولیه خود برگردند. برای انجام این عمل به صورت مؤثر و ایمن، باید مانند مراقبت و شستشوی بعد از تزریق ژل، مراقبت های قبل و بعد از تزریق آنزیم را رعایت کنید. برخی از این مراقبتها عبارت اند از:
- قبل از تزریق آنزیم، از مصرف داروهای رقیقکننده خون، مواد غذایی رقیقکننده خون، الکل و دخانیات خودداری کنید.
- قبل از تزریق آنزیم، صورت خود را با آب و صابون تمیز کنید و از محصولات آرایشی استفاده نکنید.
- قبل از تزریق آنزیم، تست عدم آلرژی به آنزیم هیالورونیداز را انجام دهید.
- بعد از تزریق آنزیم، از دستکاری، ماساژ، فشار و خم کردن ناحیه تزریق خودداری کنید.
- بعد از تزریق آنزیم، از دراز کشیدن، خوابیدن و انجام فعالیتهای ورزشی شدید پرهیز کنید.
- بعد از تزریق آنزیم، از تماس مستقیم با حرارت یا سرما مانند سونا، حمام گرم و یخزدن خودداری کنید.
- بعد از تزریق آنزیم، از آرایش کردن تا ۱۲ ساعت خودداری کنید.
- بعد از تزریق آنزیم، از تابش شدید آفتاب، مصرف الکل و تحمل سرما یا گرمای شدید تا ۱۴ روز خودداری کنید.
تزریق آنزیم برای تخلیه ژل مناسب چه کسانی است؟
تخلیه ژل با آنزیم به افرادی که از نتیجه تزریق ژل راضی نیستند یا دچار عوارض بعد از تزریق ژل شدهاند توصیه میشود. برخی از این عوارض میتوانند شامل گلوله شدن، ترجیح دادن، جا به جایی، حساسیت، اثر تیندال، فرورفتگی و برآمدگی باشند. همچنین افرادی که از ژلهای دائمی یا نیمه دائمی مانند Radiesse، Bellafill و Sculptra استفاده کردهاند، میتوانند از روش تخلیه ژل با آنزیم بهره ببرند.
آنزیم مورد استفاده برای تخلیه ژل چیست؟
هیالورونیداز یک پروتئین محلول است که به عنوان یک آنزیم عمل میکند. این آنزیم در پزشکی زیبایی برای هر دو روش انتخابی و اورژانس استفاده میشود. با این حال، از سال 1949 در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است. این آنزیم معمولاً در زمینههای مختلف پزشکی، از جمله بیهوشی و درد، قلب و عروق، رادیوگرافی، انکولوژی، چشم پزشکی و جراحی پلاستیک استفاده میشود.
در 15 سال گذشته، تزریق آنزیم برای تخلیه ژل در پزشکی زیبایی برای حل اسید هیالورونیک استفاده شده است.
استفاده از این آنزیم طیف گستردهای از کاربردهای بالینی را شامل میشود که به دلیل توانایی منحصر به فرد آن برای تسهیل پراکندگی و یا جذب مایعات و انواع داروها است. همچنین برای نشانههای خاص مانند درمان زخمهای کلوئید به عنوان جایگزینی برای استروئیدها، انحلال هماتوم و درمان لنف نیز استفاده شده است. هیالورونیداز پلی ساکاریدهای پیچیده هیالورونان را با یک واکنش هیدرولیز تجزیه میکند. هیالورونیداز تجزیه پیوند C1 و C4 بین اجزای گلوکوزامین و اسید گلوکورونیک را هدف قرار میدهد که باعث میشود مولکول پیچیده آشکار تجزیه شود.
عملکرد اصلی آن در پزشکی زیبایی، حل کردن پرکنندههای پوستی HA است. با این حال، مهم است که پزشک، کاربرد بالینی هیالورونیداز را در عمل، خطرات مرتبط با استفاده از آن (به عنوان مثال آلرژی)، نحوه ذخیره سازی و دستورالعملهای تجویز آن را به خوبی درک کرده باشد.
آیا میتوانم تخلیه ژل را در خانه انجام دهم؟
اخیراً ویدیوها و استوریهایی در مورد افرادی که اقدام به تخلیه ژل در خانه میکنند بدون اینکه به کلینیک یا مطب پزشک مراجعه کنند در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. اکیدا به شما توصیه میکنیم که لطفاً این کار را انجام ندهید زیرا آنزیمی که برای حل کردن ژل استفاده میشود حتما باید توسط پزشک تجویز شود و در شرایط مناسبی نگهداری شده باشد. تزریق آنزیم برای تخلیه ژل، یک روش تخصصی است و فقط باید توسط متخصصانی که آموزش تزریق ژل را دیده اند انجام شود. در غیر اینصورت، شما ممکن است عواقب جدی مانند عفونت و جای زخم صورت را تجربه کنید.
آیا میتوانم در دوران بارداری، از روش تزریق آنزیم برای تخلیه ژل استفاده کنم؟
خیر. هیچ متخصصی توصیه نمیکند که در دوران بارداری یا شیردهی از روش تزریق آنزیم برای تخلیه ژل استفاده کنید. زیرا هنوز مشخص نیست که چه تأثیری روی نوزادان میتواند داشته باشد.
جمع بندی
تزریق آنزیم برای تخلیه ژل معمولاً در یک جلسه انجام میشود و نیازی به بیهوشی ندارد. پس از تزریق آنزیم، ممکن است ناحیه مورد نظر کمی متورم و قرمز شود، اما این تورم و قرمزی به طور معمول ظرف چند روز برطرف میشود. تزریق آنزیم برای تخلیه ژل عوارض جانبی کمی دارد و اگر توسط متخصصان مجرب و ماهر انجام شود، میتواند نتایج مطلوبی را به دنبال داشته باشد.
هزینه تزریق آنزیم برای تخلیه ژل به عوامل مختلفی مانند میزان ژل تزریق شده، ناحیه تزریق، و مهارت پزشک بستگی دارد. به طور کلی، هزینه تزریق آنزیم برای تخلیه ژل نسبت به هزینه تزریق ژل کمتر است.
دیدگاهتان را بنویسید